Lägergården Sankt Anna

I Sankt Annas skärgård ligger gården Nedre Gränsö. Där har Motala kommun en fritidsanläggning med möjlighet att hyra rum. Varje sommar arrangeras läger för kommunens ungdomar.

Ingen uthyrning 2020

Lägergården kommer inte att hyras ut under sommaren 2020. För frågor kontakta:

Thomas Martinsson
Anläggningschef
Telefon: 0141-22 52 59
E-post: thomas.martinsson@motala.se

På Nedre Gränsö i Sankt Annas skärgård har Motala kommun en fritidsanläggning med aktiviteter, båtbrygga och fiskerätt. Anläggningen ägs av Motala kommun sedan kommunen fick området som gåva år 1966, av den dåvarande ägaren föreningen Barnens dag. Idag används området i Sankt Anna som en njutningsfull plats för människor som vill uppleva härliga aktiviteter vid eller i vattnet eller bara för lugn och ro. Varje år arrangeras läger för ungdomar och skolklasser som uppskattar sina besök i Sankt Anna.

Lägergården är belägen i vackra omgivningar i den östgötska skärgården med varierande natur, intressant flora och ett rikt fågelliv. Utöver avkoppling och friluftsliv, kan gården erbjuda båda utomhus- och inomhusaktiviteter som passar de flesta.

Aktiviteter

På gården finns grillplats, gräsplaner och matplats under tak. I aktivitetslokalen ”Ladan” finns pingisbord, innebandymål och möjligheter till andra inomhusaktiviteter.

I området finns flera större badplatser. För den som gillar fiske eller bara vill ta en tur på havet finns roddbåtar med tillhörande utrustning (ej flytvästar) att låna på gården.

Motala kommun anordnar fyra sommarläger för ungdomar på mellanstadiet varje år. När anmälningstiden närmar sig publiceras information på den här sidan.

På Nedre Gränsö finns totalt 43 bäddar, fördelade på två stycken tvåbäddsrum, tre fyrbäddsrum, tre fembäddsrum samt två sexbäddsrum. Toaletter och duschar är tillgänglighetsanpassade och finns i samma byggnad som de större sovrummen.

På gården finns också en byggnad med fullt utrustat kök, matsal och tre mindre sällskapsrum samt en vaktmästarbostad. ”Ladan” är en större lokal för inomhusaktiviteter som pingis, innebandy och skapande verksamhet som till exempel teater.

Priserna är inklusive 12 procent turistmoms. Skolor och övriga internkunder inom Motala kommun debiteras ingen moms.

 • 2-bäddsrum: 250 kronor/dygn
 • 4-bäddsrum: 400 kronor/dygn
 • 5-bäddsrum: 500 kronor/dygn
 • 6-bäddsrum: 600 kronor/dygn

Resvägen från Motala till Nedre Gränsö är cirka 14 mil.

 1. Från Motala, ta riksväg 34 österut.
 2. Kör cirka 4 mil, följ sedan E4 Stockholm i rondellen väster om Linköping.
 3. Ta av från E4:an mot Söderköping (väg 210).
 4. Fortsätt på väg 210 mot Sankt Anna.
 5. Passera Sankt Anna kyrka och Lagnöbron och snart ser du skylten ”Motala kommuns sommarhem”.

Sommartid går även buss från Motala till Nedre Gränsö. Se tidtabell och information på Östgötatrafikens hemsida.

 • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 • Ja   Nej