Cykling och cykelvägar

Motala är en riktig cykelstad och vi arbetar ständigt för att det ska bli lättare att cykla - året runt. I vår digitala cykelkarta kan du se var det finns cykelvägar och cykelpumpar som alla cyklister kan använda.

Cykelkarta

Motala kommuns digitala cykelkarta visar alla våra cykelvägar i Motala och Borensbergs tätorter. I kartan kan du också se var vi har våra cykelpumpar och andra platser som kan vara bra att känna till när man är ute och trampar. I lagerpanelen kan du välja vad du vill titta på.

Vår cykelplan beskriver hur Motala ska planera för cykel i framtiden. Cykelplanen finns även i en mer lättläst kortversion

I cykelplanen beskriver vi hur vi ska arbeta för att få fler att cykla. De områden som vi kommer att jobba extra med är:

  • Säkrare och tryggare cykelvägar
  • Hög standard året runt
  • Nya satsningar i cykelvägnätet
  • Cykelkampanjer

Läs mer om åtgärderna i cykelplanen:

Prioriterade cykelbanor snöröjs med hjälp av sopsaltning. Det innebär att dessa cykelbanor sopas rena från snö. Därefter sprids en stark saltlösning över vägen, för att förhindra att den fryser på. Väglaget blir då i princip jämförbart med sommarväglag.

Här hittar du en karta över vilka cykelvägar som sopsaltas.

Övriga cykelbanor snöröjs på traditionellt sätt genom att de plogas och sandas. Halkbekämpning av cykelvägar har hög prioritet för att underlätta för cyklister att ta sig fram  året runt.

Som en service till cyklister har Motala kommun tre stycken kompressordrivna cykelpumpar utplacerade i Motala. De finns vid Stora torget och vid Motala central. En manuell cykelpump finns i Borensbergs centrum. Du kan se var de ligger på cykelkartan.

Oavsett om du cyklar mountainbike eller föredrar landsväg hittar du hittar du trevliga rekommenderade cykelleder i och runt Motala på Naturkartan.

Har du synpunkter på Motala kommuns service till cyklister eller vill du felanmäla något som du ser när du är ute och cyklar? Använd vår synpunktshantering.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej