Idrottsprofil

Genom att välja idrottsprofil kan du kombinera dina studier med en satsning inom innebandy, bandy eller fotboll. Du får professionell tränarhjälp som får dig att utvecklas under förutsättning att du är beredd att jobba hårt för att nå resultat.

Idrottsprofilen ger dig möjlighet att kombinera dina gymnasiestudier med innebandy, bandy eller fotboll. Du får på så sätt en ärlig chans att utvecklas inom din idrott i en stimulerande miljö. Under tre år arbetar vi tillsammans utifrån din individuella utvecklingsplan för att nå bästa möjliga idrottsresultat, både på kort och på lång sikt. Du får professionell tränarhjälp av rutinerade och etablerade instruktörer som även hjälper dig att utveckla dina ledaregenskaper.

Våra ledord

 • Attityd
 • Motivation
 • Disciplin
 • Viljan att lära
 • Glädje
 • Eget ansvar

Du behöver inte vara elitspelare i nuläget, men du ska ha en stark vilja att utvecklas inom idrotten på alla områden. Du har inget krav på dig att spela någon annanstans än i det lag du spelar just nu. Vi ställer heller inga krav på spel i högre divisioner men vi ser gärna att utvecklingen går åt det hållet.

Din inställning och attityd är det allra viktigaste. Du ska ha en förståelse för att goda förutsättningar inte räcker för att få kalla sig talang. Det krävs också hårt arbete under en längre period.

Behörighet

För att vara behörig att söka till idrottsprofilen behöver du uppfylla följande kriterier:

 • Du ska tillhöra en förening inom din idrott (fotboll, bandy eller innebandy)
 • Du studerar på något av programmen som finns på gymnasieskolorna i kommunen

Idrottsprofilen läser du inom ramen för det individuella valet. Det kan du välja oavsett vilket program du läser på Platengymnasiet eller Carlsund utbildningscentrum.

Ansök till det eller de gymnasieprogram som du vill läsa via Gymnasiestudera.se. Under Profil på din ansökan anger du något av nedanstående alternativ:

 • Idrott och hälsa 1 – specialisering fotboll
 • Idrott och hälsa 1 – specialisering bandy
 • Idrott och hälsa 1 – specialisering innebandy

Har jag kommit in?

Så länge du uppfyller kriterierna ovan så kan du räkna med att du får gå idrottsprofilen. Instruktörerna tar kontakt med dig personligen eller via brev med mer information.

Fotbollsgymnasiet

Årskurs 1 tränar två pass i veckan. Årskurs 2 och 3 tränar tre pass i veckan.

Träningen på fotbollsprofilen bedrivs framförallt på idrottsparken (konstgräs A) som ligger cirka 500 meter från Platengymnasiet. Under vinterperioden kan träningen bedrivas i sporthallen, som ligger cirka 400 meter från skolan.

Du har alltid tillgång till gym på idrottsparken vardagar klockan 8.00-15.00.

Innebandygymnasiet

Årskurs 1 tränar två pass i veckan. Årskurs 2 och 3 tränar tre pass i veckan.

Träningen bedrivs i sporthallen eller Vätternrundan arena beroende på möjligheter.

Bandygymnasiet

Årskurs 1 tränar två pass i veckan. Årskurs 2 och 3 tränar tre pass i veckan.

Träningen bedrivs i ishallen två gånger i veckan och i sporthallen eller Vätternrundan arena vid övriga tillfällen. Under säsongen som det inte finns is i ishallen tränar du i sporthallen eller Vätternrundan arena.

Om du funderar på att söka till idrottsprofil men är osäker på om det passar dig kan du få prova på fotbollsgymnasiet, bandy eller innebandygymnasiet en dag. Kontakta instruktören för respektive program och din studie- och yrkesvägledare på skolan så får du vara med på en hel eller halv skoldag med träning och den utbildningen du tänkt välja.

Kontakt

Bosse Johansson
Instruktör fotbollsgymnasiet
Telefon: 070-349 92 19
E-post: bo.johansson@motala.se

Giorgio Battaini
Instruktör innebandy och bandy
Telefon: 072-588 65 52
E-post: giorgio.battaini@motala.se

 • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 • Ja   Nej