Förskolan Ugglan

Förskolan Ugglan ligger i den västra delen av Motala med närhet till Vättern. Vi har verksamhet både på dagen och på natten.

Om förskolan

Förskolan Ugglan har en verksamhet med kombinerad dag- och nattverksamhet. Verksamhet under dagtid är lagstadgad och följer läroplanen för förskolan. Verksamhet på obekväm tid är inte lagstadgad och kallas för pedagogisk omsorg.

Här kan du läsa mer om vad som gäller för barnomsorg på obekväm tid.

Förskolan Ugglan har plats för  15–20 barn dagtid. Vi jobbar i mindre, åldersanpassade grupper större delen tiden. Vi vill att alla barn ska kunna lära och utvecklas i en trygg och tillgänglig lärmiljö. Barnen ges därför möjlighet att vara delaktiga i verksamhetens alla aktiviteter.

Vårt pedagogiska fokus ligger kring språkutveckling genom det talade språket, sång, genom bildkommunikation och tecken som stöd.

Personalen på förskolan har gått utbildning i vägledande samspel och har särskild kompetens inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Förskolan är delaktig i musiksatsningen El Sistema. Visionen med El Sistema är att med hjälp av musiken ge barn möjligheten att utvecklas och hitta goda livsvägar. De barn som är fem år har två undervisningstillfällen i veckan tillsammans med förskolans och kulturskolans pedagoger.

Du som vårdnadshavare ska känna dig trygg när du lämnar dina barn på förskolan. Vi vill även att du ska känna dig delaktig och kunna påverka vår verksamhet.

Vi informerar dig regelbundet om hur ditt barn trivs och utvecklas. Du erbjuds utvecklingssamtal där du ges möjlighet att vara delaktig i ditt barns utbildning.

Vardaglig, löpande information får du framför allt via e-post och på anslagstavlan.

När ditt barn är sjukt eller frånvarande av någon annan anledning kontaktar du förskolan via telefon eller sms. Kontakta gärna förskolan dagen innan ditt barn kommer tillbaka så att vi kan planera undervisningen på bästa sätt.

Kontakt

Adress:
Förskolan Ugglan
Agneshögsgatan 28
591 71 Motala

Telefon: 070-356 29 36

Katharina Wigren
Rektor
Telefon: 0141-22 59 95
E-post: katharina.wigren@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej