Förskolan Trollsländan

Förskolan Trollsländan ligger i centrala Motala med gångavstånd till centrum, biblioteket, lekparker och Vättern. Vi besöker olika naturområden och platser i staden för att ge barnen möjlighet till lek och lärande i många olika miljöer.

Om förskolan

På förskolan Trollsländan har vi sex barngrupper, som är indelade efter ålder. Varje grupp har två pedagoger för ett bra lärande- och samspelsklimat.

Vår stora gård erbjuder barnen en varierad utemiljö. Det ger dem möjlighet att utveckla sin lek, fantasi och sina motoriska färdigheter.

I inomhusmiljön finns material tillgängligt för barnen utifrån ålder och intresse.

Vi använder regelbundet våra elcyklar i verksamheten och utforskar nya miljöer i Motala. Vi arbetar för att lägga grunden för ett livslångt lärande, där vi utgår ifrån det enskilda barnets behov.

Förskolans läroplan ligger till grund för hela vår utbildning.

Utforskande arbetssätt

Vi sätter barnens nyfikenhet och utforskande i centrum. Förskolan arbetar med ett utforskande arbetssätt vilket innebär att barnen utforskar ett område/tema. De har inflytande över val av temaområden och läroplanens strävansmål finns med som en naturlig del.

Hållbar utveckling genom Grön flagg

Förskolan är certifierad för Grön flagg. Det är ett program som inspirerar barn i arbetet med hållbar utveckling.  Tillsammans skapar vi nyfikenhet och ett långsiktigt engagemang i arbetet med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Målet med arbetssättet är att ge barn och unga nya kunskaper och handlingskompetens.

Du som vårdnadshavare ska känna dig trygg när du lämnar dina barn på förskolan. Vi vill även att du ska känna dig delaktig och kunna påverka vår verksamhet.

Därför arrangerar vi ett föräldramöte på höstterminen. Då får du som förälder möjlighet att besöka förskolan, ta del av de mål vi arbetar mot och vad vi gör på dagarna samt att ställa frågor till personalen. Vi erbjuder ett utvecklingssamtal under vårterminen. Den dagliga kontakten ser vi som den allra viktigaste där vi samtalar om barnens lärande och hur dagen varit.

Information

Vi strävar efter att hålla er som vårdnadshavare uppdaterade med löpande information om vad som händer i verksamheten. Vi skickar ut informationen via e-post och använder Instagram men sätter också upp särskilt viktig information på anslagstavlan i hallen. För att hålla er informerade om innehållet i utbildningen skickar vi även ut regelbundna informationsbrev.

Om ditt barn är sjukt vill vi att du sjukanmäler genom att skicka ett sms eller ringer till förskolan så fort som möjligt. När barnet är friskt igen och ska komma tillbaka till förskolan kontaktar du oss dagen före, helst senast klockan 15.00 så vi kan planera morgondagens utbildning.

Kontakt

Adress:
Förskolan Trollsländan
Rådmansgatan 17
591 31 Motala

Telefon:
Saltkråkan: 070-225 12 46
Katthult: 0141-22 54 23
Villekulla: 0141-22 54 22
Bullerbyn: 0141-22 54 25

Anette Bågesund
Rektor
Telefon: 0141-22 38 94
E-post: anette.bagesund@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej