Förskolan Skogslyckan

Förskolan Skogslyckan ligger i Tjällmo med närhet till skog och natur. Vår förskolegård erbjuder barnen en utemiljö där både planerade aktiviteter och samspel i spontana lekar får utrymme.

Om förskolan

Förskolan Skogslyckan består av tre avdelningar. Hasselmusen är vår avdelning för yngre barn och på Skogsmusen och Husmusen finns de äldre barnen. Vår ena avdelning för äldre är i angränsande lokaler på Granliden.

Förskolan arbetar i mindre grupper större delen av tiden. Vi arbetar åldersindelat för att kunna anpassa miljön utifrån barnens behov i olika åldrar.

Vi har nära till skogen och vistas mycket där. Bakom förskolan ligger skolskog, som också brukas användas av Tjällmo skola.

Vi har en bygg- och konstruktionshörna på vår gård. Där finns material som barnen kan använda tillsammans med en pedagog. Vi är ute flera gånger varje dag och när vädret tillåter äter vi mellanmål ute på gården. Vi planerar också in dagar då vi lagar vår lunch ute i skogen eller på gården.

Såväl utomhus- som inomhusmiljön bygger på en tillgänglig utbildning där barnets möjlighet att utvecklas och utmanas utifrån individuella behov, förutsättningar och önskemål är i fokus.

Varje barn ges möjlighet att utveckla tillit till sig själv och sin egen förmåga. Vi vill att de ska känna gemenskap, trygghet och att alla människor har lika värde.

Hållbar utveckling genom Grön flagg

Förskolan är certifierad för Grön flagg, vilket är ett program som inspirerar barn i arbetet med hållbar utveckling.  Tillsammans skapar vi nyfikenhet och ett långsiktigt engagemang i arbetet med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Målet med arbetssättet är att ge barn och unga nya kunskaper och handlingskompetens.

Du som vårdnadshavare ska känna dig trygg när du lämnar dina barn på förskolan. Vi vill även att du ska känna dig delaktig och kunna påverka vår verksamhet.

Du erbjuds varje år ett utvecklingssamtal där du får veta hur ditt barn trivs och utvecklas på förskolan. Det är också ett sätt för dig att vara delaktig i utvärderingen av utbildningen som barnet får.

Förskolepersonalen för fortlöpande samtal med dig om barnets trivsel, utveckling och lärande och du kan alltid fråga oss om du undrar över något kring ditt barn.

Vi skickar ut löpande information till vårdnadshavare via e-post och sätter även upp viktiga meddelanden på förskolans anslagstavla.

Då ditt barn är sjukt eller frånvarande av någon annan anledning anmäler du det genom att kontakta förskolan. Kontakta också förskolan när ditt barn ska komma tillbaka till förskolan.

Kontakt

Adress:
Förskolan Skogslyckan
Yxhultsvägen 9
590 34 Tjällmo

Ann Oswaldson
Rektor
Telefon: 0141-225832
E-post: ann.oswaldson@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej