Förskolan Godegård

Förskolan Godegård ligger i det lilla natursköna samhället Godegård. Vi är en Grön Flagg-förskola och har natur och miljö i fokus. Förskolan består av en avdelning för barn i åldrarna 1-5 år. Vår verksamhet präglas av lek, glädje och trygghet.

Om förskolan

Vår utomhusmiljö

Våra barn bor på landet och har ofta ett intresse av djur och natur. På gården har vi pallkragar där vi sår morötter, potatis, smultron, sallad mm. Vi har kompost och barnen hjälps åt att köra ut kompostjord till pallkragarna. På gården växer det vinbär som vi plockar och gör sylt eller saft av. I skogarna finns det vid säsong lingon och blåbär. Vi har som tradition att gå till skogen och plocka bär som vi sedan gör sylt, saft eller marmelad av.

Vår inomhusmiljö

Vi tycker att leken är viktig. Därför har vi många utklädningskläder, olika byggmaterial och leksaker som lockar barnen till lek. Vi arbetar hela tiden aktivt med att utveckla vår inomhusmiljö efter barnens intressen och lekar. En gång i veckan går barnen till skolans gymnastiksal.

Mat på förskolan

Vi lagar frukost och mellanmål själva. Vi erbjuder smörgås, mjölk, fil/gröt/mjölkchoklad och många olika sorters pålägg. Ibland kan vi njuta av ett gott bröd som vi bakat tillsammans med barnen. Lunchen tillagas på servicehuset, dit vi går och hämtar maten.

Våra rutiner

7.30 frukost
11.30 lunch
14.30 mellanmål

Leken är vårt viktigaste arbetsverktyg och glädje och lust genomsyrar våra dagar. Vi väljer ofta att dela in oss i mindre grupper. Då kommer alla barn till tals och det är lättare att se varje enskilt barn. Genom att låta barnen leka och lära i mindre grupper lär de sig också att samspela, ta hänsyn, hjälpas åt, lyssna på varandra och hur man är en bra kompis.

Vi tycker att det är viktigt att alla barn på förskolan ska känna sig trygga, bekräftade, sedda och positivt uppmärksammade varje dag. Det gör vi genom att:

  • Lägga stor vikt vid inskolningen
  • Vi har återkommande rutiner
  • Vi vuxna alltid finns till hands för barnen
  • Vi uppmärksammar alla barnen när de kommer
  • Vi delar upp barnen i mindre grupper
  • Vi ger barnen positiv bekräftelse

Vi är en certifierad Grön Flagg-förskola och väljer områden att arbeta med per läsår, exempelvis allemansrätten, hitta/vilse, älgen.

På förskolan Godegård möter barnen engagerade pedagoger som lyssnar in deras intressen och som är nyfikna på vad barnen har med sig. Förskolans läroplan, Motala kommuns verksamhetsplan, förskolans likabehandlingsplan samt Barnkonventionen ligger till grund för vår verksamhet. Vi eftersträvar att varje barn och vårdnadshavare ska känna trygghet och tillit.

Tanken med förskoleråd är att föräldrarna kan vara med och påverka sitt barns vardag. Här tas nyheter i verksamheten upp och diskussioner förs om förskolans innehåll, inne- och utemiljö. Vi träffas två gånger om året tillsammans med vår förskolechef.

Kontakt

Adress:
Förskolan Godegård
Hökavägen
591 98 Motala

Telefon: 0141-22 25 57

Jan Engarås
Rektor
Telefon: 0141-22 33 62
E-post: jan.engaras@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej