Förskolan Eken

Förskolan Eken ligger i Borensberg med närhet till skog och natur. Vår förskolegård erbjuder barnen en utemiljö där både planerade aktiviteter och samspel i spontana lekar får utrymme.

Om förskolan

Förskolan arbetar i mindre åldersanpassade grupper större delen av tiden. Alla barn ges möjlighet att vara delaktiga i verksamhetens alla aktiviteter.

Närheten till skogen gör att vi har möjlighet att utnyttja utemiljön mycket i vår verksamhet. Vi strävar efter att såväl utomhus- som inomhusmiljön ska ge barnen möjlighet att utvecklas och utmanas utifrån individuella behov, förutsättningar och önskemål.

På Eken jobbar vi utifrån tre ledord:

  • leken
  • miljön
  • naturen

I barnens lek tränas samspel och normer. Vi arbetar för att barnen ska få respekt för allt levande och omsorg om sin närmiljö. Barnen ges möjlighet att utforska sin närmiljö. Vi prioriterar utevistelsen.

Du som vårdnadshavare ska känna dig trygg när du lämnar dina barn på förskolan. Vi vill även att du ska känna dig delaktig och kunna påverka vår verksamhet.

Du erbjuds varje år ett utvecklingssamtal där du får veta hur ditt barn trivs och utvecklas på förskolan. Det är också ett sätt för dig att vara delaktig i utvärderingen av utbildningen som barnet får.

Förskolepersonalen för fortlöpande samtal med dig om barnets trivsel, utveckling och lärande och du kan alltid fråga oss om du undrar över något kring ditt barn.

Vi skickar ut löpande information till vårdnadshavare via e-post och sätter även upp viktiga meddelanden på förskolans anslagstavla.

Då ditt barn är sjukt eller frånvarande av någon annan anledning anmäler du det genom att kontakta förskolan via sms eller telefon. Kontakta också förskolan när ditt barn ska komma tillbaka till förskolan.

Kontakt

Adress:
Förskolan Eken
Skolgatan 9
590 31 Borensberg

Telefon:
Fröet: 0141-22 58 23 eller 072-145 55 62
Växthuset – Solen: 0141-22 58 22 eller 072-145 55 61
Växthuset – Vatten: 0141-22 58 21 eller 072-145 55 60

Ann Oswaldson
Rektor
Telefon: 0141-225832
E-post: ann.oswaldson@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej