Förskolan Dansäter

Förskolan Dansäter ligger i Borensberg med närhet till skolskog och sjö.

Om förskolan

Förskolan består av en avdelning som heter Fasanen. Där delas barnen in i mindre grupper, utifrån yngre och äldre barn. Förskolan ligger i samma byggnad som skolan och maten lagas i vårt skolkök efter kommunens matsedel.

Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande i en verksamhet som är trygg, rolig och lärorik. Vi vill att varje barn utvecklar öppenhet, respekt och ansvar för varandra vilket leder till en härlig stämning i barngruppen.

Vi tycker att utevistelsen är viktig. Detta innebär att vi strävar efter att vara ute så mycket som möjligt för att barnen ska utveckla alla sinnen i samspel med naturen. Samverkan mellan föräldrar, barn och förskolan är grunden för vårt arbete. Allas trivsel, en god stämning och allas lika värde är självklarheter för alla på förskolan.

Du som vårdnadshavare ska känna dig trygg när du lämnar dina barn på förskolan. Vi vill även att du ska känna dig delaktig och kunna påverka vår verksamhet. Vi bjuder in till föräldramöte, utvecklingssamtal och familjeaktivitet under året. Då får du som förälder en större inblick i vad vi gör på förskolan och möjlighet att ställa frågor.

Om ditt barn är sjukt eller frånvarande av någon annan anledning vill vi att du anmäler det till oss genom att ringa eller skicka ett sms till numret 072-145 49 58. När barnet är friskt igen och ska komma tillbaka till förskolan kontaktar du oss dagen före, helst senast klockan 15.00 så vi kan planera morgondagens verksamhet och meddela köket.

Kontakt

Adress:
Förskolan Dansäter
Falkgatan 3
590 29 Borensberg

Telefon: 072-145 49 58

Christel Runesson
Rektor
Telefon: 0141-22 56 82
E-post: christel.runesson@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej