Daglig verksamhet

Du som är under 67 år och har en funktionsnedsättning som gör det svårt att få ett arbete kan få delta i daglig verksamhet.

Den dagliga verksamheten ska vara så lik ett arbete som möjligt. Tillsammans med dig arbetar vi för att hitta en verksamhet som passar dig, dina intressen och dina förmågor.

En koordinator ger dig information om vilka sysselsättningar som finns. Du kan till exempel få arbeta på lantgård, café, skapa hantverk eller arbeta med olika typer av industriarbete eller transporter. Du kan även få en enskild placering på något av de företag som vi samarbetar med.

Här nedan kan du läsa om våra olika verksamheter.

Ansök om daglig verksamhet

Kontakta socialkontoret om du vill ta del av insatsen daglig verksasmhet.

Motala kommun erbjuder ditt företag möjlighet att ta emot en deltagare i daglig verksamhet. Målet är att det ska vara utvecklande både för deltagaren och för er verksamhet.

Deltagaren kan avlasta er genom att utföra lättare arbetsuppgifter som ni annars inte hinner med. Samarbetet är för er del helt kostnadsfritt.

Är ditt företag intresserat av ett samarbete med daglig verksamhet?

Kontakta vår koordinator på telefon 0141-22 33 29 eller 0141-22 34 09.

På Ankaret arbetar du som deltagare med många olika saker. Bland annat hanterar du begagnade möbler från kommunens verksamheter. Vi erbjuder arbetsuppgifter som till exempel industriarbete, vedproduktion och hantverk. Vi gör även andra arbetsuppgifter till kommunens verksamheter och externa uppdragsgivare som privata företag och föreningar.

Kontakt

Adress:
Ankaret
Drakvägen 5
591 32 Motala

Telefon: 0141-22 57 93

Bråstorpsfixarna finns dels på Ica Maxi och dels på olika företag på Bråstorpsområdet. Du får exempelvis plocka upp varor, hänga upp kläder, kasta skräp och ställa tillbaka kundkorgar. Arbetsuppgifterna är varierande.

Kontakt

Handledare: 0706-08 81 21 eller 0721-46 20 75

Café Eken och Café Polisen drivs som daglig verksamhet. Du arbetar exempelvis med att baka, fixa smörgåsar, brygga kaffe, arbeta i kassan, diska och städa.

Kontakt

Adress:
Café Eken
Långbackagatan 1
591 35 Motala

Telefon: 0141-22 33 30

Adress:
Café Polisen
Järnvägsparken 1
591 35 Motala

Telefon:  010-56 65 186

Dagliljan är en daglig verksamhet som finns på Poppelgården centralt i Motala.

På Dagliljan jobbar du i din egen takt och efter din förmåga. Här kan du exempelvis handarbeta, baka, spela spel eller lyssna på musik. Vi gör utflykter och går på promenader. Du som deltar här har tillgång till Sinnenas trädgård och Händelseriket.

Kontakt

Adress:
Poppelgården
Södra Herrgårdsgatan 2
591 32 Motala

Telefon: 0141-22 58 03

Daglig verksamhet med enskild placering innebär arbetsuppgifter ute på företag, förening eller offentlig verksamhet.

När du får en enskild placering matchar vi dina förmågor och intressen med de behov som finns hos företaget du arbetar på. Du får utvecklande arbetsuppgifter genom att utföra sådant som de kanske annars inte hinner med.

Kontakt

Koordinator: 0141-22 33 29 eller 0141-22 34 09

Daglig verksamhet Guldkanten har sin verksamhet på äldreboendet Strömsborg i området Charlottenborg.

Du som deltar här är en hjälpande hand till både personal och boende. Du kan erbjuda en ”guldkant” i deras vardag genom att exempelvis ge någon en pratstund, baka eller följa med på en promenad. Du kan också delta i aktiviteter som gympa, spela bingo eller hjälpa till att diska och torka bord.

Kontakt

Adress:
Guldkanten
Strandvägen 82 D
591 70 Motala

Telefon: 0141-22 34 47

Händelseriket är en daglig verksamhet som finns på Poppelgården centralt i Motala.

På Händelseriket deltar du efter dina egna behov och förmågor. Verksamheten erbjuder sinnesstimulering i form av olika aktivitetsrum. Du har även möjlighet att vara utomhus i Sinnenas trädgård.

Kontakt

Adress:
Poppelgården
Södra Herrgårdsgatan 2
591 32 Motala

Telefon: 0141-22 58 04

Daglig verksamhet på Lantgård, Grön Omsorg bedrivs på Högby gård som ligger vid väg 34 strax innan Kristbergs kyrka mellan Motala och Borensberg.

Daglig verksamhet på Högby består av arbetsuppgifter på en lantgård. Du som är deltagare här får exempelvis snickra, ta hand om trädgården och sköta växthuset. Du tar även hand om djur såsom getter, får, kaniner, hästar och höns.

Kontakt

Adress:
Lantgård, Grön Omsorg
Högby gård
Borensberg

Telefon: 0141-420 63

På Mediakontoret samordnar vi beställningar av kontorsmaterial och hygienartiklar. Vi utför dataarbeten som till exempel att framställa broschyrer, listor, skyltar, kopiering, fotografering och utskick. Mediakontoret ansvarar för viss internpost inom kommunen och en del leveranser. Vi gör även tidningen Näktergalen.

Mediakontoret upphör dock med att ta emot använda värmeljushållare, detta på grund av utrymmesskäl och ändrade arbetsuppgifter. Vi hoppas att ni kommer fortsätta att sortera värmeljushållarna som metall.

Kontakt

Adress:
Mediakontoret
Drakvägen 5
591 46 Motala

Telefon: 0141-22 58 02

E-post: mediakontoret@motala.se

Måla är en verksamhet där du får utlopp för din kreativitet genom att uttrycka dig med färg och form. Du arbetar efter din egen förmåga och fantasi. Handledare hjälper dig om du vill, både praktiskt och med inspiration. Måla är även en träffpunkt där ni med samma intresse får möjlighet att träffas och umgås.

Kontakt

Adress:
Poppelgården
Södra Herrgårdsgatan 2
591 32 Motala

Telefon: 0702-94 91 75

Daglig verksamhet Odlingsgruppen har sin verksamhet på Poppelgården och i Sinnenas trädgård.

I Odlingsgruppen arbetar du med allt som behövs i en trädgård året runt. Det är exempelvis plantering och skötsel av växter. Vi har även skapande verksamhet och jobbar exempelvis med keramik och gjuter i betong.

Kontakt

Adress:
Poppelgården
Södra Herrgårdsgatan 2
591 32 Motala

Telefon: 0141-22 34 77

Du som arbetar i Platengruppens dagliga verksamhet kan delta i någon av verksamhetens grupper. De arbetsuppgifter som du utför kan exempelvis vara industriarbete, trädgårdsarbete, ved eller transporter.

Kontakt

Adress:
Platengruppen
Drakvägen 5
591 46 Motala

Telefon: 0141-22 33 33

Daglig verksamhet Skogen vänder sig till dig med funktionsnedsättning inom autismspektrat. På verksamhet Skogen får du arbeta utifrån dina behov, intressen och förmågor. Du kan till exempel hantera ved och arbetar mycket utomhus.

På Solrosen arbetar du efter din egen förmåga och din egen takt. Här fokuserar vi mycket på hälsa och hållbarhet. Det är viktigt med en god hälsa och därför promenerar vi, badar och tränar på gym.

Du som deltar här får också jobba med hållbarhet genom att hjälpa andra arbetsplatser med återvinning. Vi jobbar även i Sinnenas trädgård och besöker Händelseriket för massage och avkoppling.

Kontakt

Adress:
Poppelgården
Södra Herrgårdsgatan 2
591 32 Motala

Telefon: 0141-22 34 76

Strandkanten är en daglig verksamhet som utgår från Strandvägens vårdboende i Motala.

Du som deltar här är en hjälpande hand till både personal och boende. Du kan erbjuda en ”guldkant” i deras vardag genom att exempelvis ge någon en pratstund, baka eller följa med på en promenad. Du kan också delta i aktiviteter som gympa, spela bingo eller hjälpa till att diska och torka bord. Du kan även få sköta tvätt.

Kontakt

Adress:
Servicegruppen
Strandvägen 20
591 36 Motala

Telefon: 0141-22 33 31

Daglig verksamhet Vågen vänder sig till dig med funktionsnedsättning inom autismspektrat. På Vågen får du arbetsuppgifter utifrån dina behov, intressen och förmågor. Det kan till exempel vara lättare industriarbete, arbete med återvinning eller sortering.

På Vågen arbetar vi aktivt med kroppen och med aktiviteter som är bra för hälsan. Vi har ett mindre gym som du kan använda.

Följ oss i sociala medier

Daglig verksamhet Vågen på Instagram.

Kontakt

Adress:
Vågen
Kartorpsvägen 2 och 4
591 36 Motala

Kontakt

Socialkontoret
Telefon: 0141-22 53 00
E-post: socialkontoret@motala.se

Besöksadress och postadress:
Socialkontoret
Drottninggatan 5
591 86 Motala

Lina Lundstedt
Enhetschef
Telefon: 0141-22 57 91
E-post: lina.lundstedt@motala.se

Alexander Lappi
Enhetschef
Telefon: 0141-22 53 20
E-post: alexander.lappi@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej