Barncentrum

Barncentrum finns till för barn och unga mellan 0-18 år, föräldrar och anhöriga. Även du som jobbar med barn och unga är välkommen att kontakta oss. På Barncentrum kan du bland annat få rådgivande samtal, delta i någon av våra stödgrupper eller delta i utbildning i form av exempelvis föräldrautbildningen Cope.

Vår verksamhet bygger på frivillighet. Vi för inga journalanteckningar, vi har inga register och du bestämmer själv när du vill avsluta din kontakt med oss. Vi har tystnadsplikt och anmälningsskyldighet.

Det här erbjuder vi på Barncentrum dig:

  • Rådgivning
  • Samtalsstöd
  • Samarbetssamtal

Rådgivning

Vi jobbar med rådgivning och information till föräldrar och alla som möter barn och ungdomar i sitt arbete eller på fritiden. Kontakta oss gärna via telefon eller e-post. Du får vara anonym om du vill.

Samtalsstöd

Vi kan erbjuda föräldrar kortare samtalsstöd. Vid behov träffar vi också barnet/ungdomen för ett samtal. Ofta försöker vi tillsammans med föräldrar samarbeta med andra, för barnet viktiga personer från bland annat skola och fritid. Vi kan också hjälpa er att komma i kontakt med andra som kan ge hjälp och stöd.

Samarbetssamtal

Om ni som föräldrar separerar kan det vara svårt att komma överens i frågor som rör ert barn/barnen. För att underlätta både för er och för barnen kan vi erbjuda så kallade samarbetssamtal.

Cope 3-12 är en föräldrautbildning för dig som vill ha inspiration, idéer och strategier i din vardag.

Vid varje tillfälle tränar vi på en ny strategi som kan hjälpa dig i din vardag tillsammans med ditt barn. Vi tittar på filmsekvenser om föräldraskap, pratar om det, tränar på det, fikar och har trevligt tillsammans.

Nya grupper startar varje år. Information om hur du anmäler dig publicerar på Motala kommuns hemsida inför starten.

Vi arrangerar stödgrupper för dig mellan 7 och 18 år som lever nära en vuxen som dricker för mycket, tar droger eller inte mår så bra psykiskt. Kanske har det varit bråkigt och ibland våldsamt hemma. Nya grupper startar varje termin. Det är gratis att gå i stödgrupp.

Stödgrupperna träffas i Barncentrums lokaler centralt i Motala (Bispmotalagatan 11 A).

Gruppen träffas en gång i veckan och har max sex deltagare som alla är i ungefär samma ålder. Varje grupp leds av två utbildade stödgruppsledare och träffarna har olika teman. Det kan exempelvis vara:

  • Alla familjer är värdefulla
  • Alla känslor är okej
  • Min kropp och mina gränser

Vi jobbar med dessa teman till exempel genom att titta på film, måla eller spela teater.

Nya grupper startar varje vår- och hösttermin.

Anmälan

Är du intresserad av att delta i våra stödgrupper kan du fylla i en intresseanmälan för stödgrupp.  Även föräldrar, skolpersonal eller andra yrkesverksamma kan kontakta oss och hjälpa till med intresseanmälan

Du blir sedan uppringd av en utbildad stödgruppsledare för information eller ett studiebesök.

Kontakt

Barncentrum
E-post: barncentrum@motala.se
Telefon: 0141-22 53 25

Telefontider:
Måndag, onsdag, fredag: 8.00 – 9.30
Tisdag, torsdag: 12.30 – 16.15

Besöksadress:
Bispmotalagatan 11 B, 2 trappor
591 30 Motala

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej