MiniMaria

MiniMaria är till för dig som är upp till 26 år och har bekymmer eller frågor som handlar om alkohol eller narkotika. Du kan ringa vår mottagningstelefon på telefonnummer 010-104 69 22.

På MiniMaria kan du som är ung (upp till 26 år) få råd, stöd och behandling. Även du som är förälder, vän eller närstående kan vända dig till oss för att få råd om du är orolig över att ditt barn, släkting eller kompis använder alkohol och/eller andra droger på ett sätt som är skadligt. Även du som arbetar med barn och unga kan vända dig för rådgivning till oss.

Du som vill ha hjälp är välkommen att kontakta MiniMaria. Du kan komma själv eller tillsammans med någon du känner. Alla besök på MiniMaria är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt. Hos oss kan du träffa socionomer, sjuksköterskor och läkare.

MiniMaria är ett samarbete mellan Motala kommun och Region Östergötland.

Är jag i riskzonen?

Ofta kan det vara svårt att avgöra om man själv, eller någon man känner, är i riskzonen när det gäller alkohol eller narkotika. Det är faktiskt inte alltid så som många tror, att alkohol och andra droger är något man fritt väljer att använda eller inte använda.

Om du svarar ja på någon eller några av nedanstående frågor är du välkommen att kontakta oss för att diskutera om ditt bruk av alkohol eller andra droger är skadligt.

  • Har du försökt att sluta men inte lyckats?
  • Använder du alkohol eller andra droger för att minska din ångest?
  • Bråkar dina föräldrar  med dig för att de tycker att du dricker för mycket?
  • Påverkas dina skolresultat av hur du festar?

Ungdomstjänst

MiniMaria arbetar med Ungdomstjänst som är en straffpåföljd som socialkontoret ansvarar för.

Medling

Du som har varit inblandad i en brottshändelse kan via MiniMaria också få hjälp i form av medling. Medling betyder att den som är utsatt för ett brott träffar den som begått brottet för att prata ut om händelsen och konsekvenserna av den.

Kontakt

MiniMaria
Telefon: 010-104 69 22
E-post: minimaria@motala.se

Besöksadress:
Bispmotalagatan 9 (högst upp)
591 30 Motala

Postadress:
Motala kommun
MiniMaria
591 86 Motala

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej