Aktiviteter och friskvård för äldre

Motala kommun arbetar hälsofrämjande ut mot seniorer på våra hälsocenter på Samuelsberg respektive Gamla stan. Du kan träna tillsammans i grupp eller individuellt.

Aktuellt just nu

Nu har höstterminen så smått dragit igång. Hälsocentret kan just nu erbjuda fysiska aktiviteter utomhus samt att vi i vecka 35 startar igång inomhus i en mindre skala.

Kom ihåg att all träning förbokas.

Varmt välkomna!

Det är aldrig för sent att börja träna, effekten kommer oberoende av hur gammal du är eller hur du mår innan du börjar. Fysisk aktivitet är viktigt för att kunna fortsätta leva ett självständigt och aktivt liv. Hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, ledbesvär, högt blodtryck och depression är några exempel som kan förhindras eller mildras genom regelbunden fysisk aktivitet.

Motala kommun arbetar hälsofrämjande ut mot seniorer. Idag erbjuds friskvård för dem som fyllt 65 år. Verksamheten består av två mindre hälsocenter på Samuelsberg respektive Gamla stan. Här tillgodoses både den fysiska, psykiska och sociala hälsan.

Du kan träna tillsammans i grupp eller individuellt. Tänk på att du alltid arbetar utifrån dina egna förutsättningar!

På Hälsocentret Samuelsberg erbjuds du träning i Easyline-maskiner. Här finns också en del andra träningsredskap, exempelvis hantlar, gummiband och bosuboll. Det finns även möjlighet att delta på olika gruppträningspass.

Bokning och schema

All träning behöver nu förbokas för att säkerställa att vi inte är för många i lokalerna samtidigt. Se vad som erbjuds och boka träningen via bokningssidan för Hälsocenter Samuelsberg alternativt via telefon.

Kontakt

Adress:
Hälsocenter Samuelsberg
Lasarettsgatan 19F
591 35 Motala

Telefon: 0141-22 24 39 eller 070-554 92 84

E-post: halsocenter@motala.se

På Hälsocentret Gamla stan erbjuds du träning i Easyline-maskiner. Här finns också en del andra träningsredskap, exempelvis hantlar, gummiband och bosuboll. Det finns även möjlighet att delta på yoga.

Bokning och schema

All träning behöver nu förbokas för att säkerställa att vi inte är för många i lokalerna samtidigt. Se vad som erbjuds och boka träningen via bokningssidan för Hälsocenter Gamla stan alternativt via telefon.

Kontakt

Adress:
Hälsocenter Gamla stan
Skolgatan 7 (ingång mot Bispmotalagatan)
591 30 Motala

Telefon: 072-527 64 60

E-post: halsocenter@motala.se

Yoga

Vi tränar mycket mage och rygg samt stretchövningar. Vi kombinerar övningarna med andningsteknik. Har du egen yoga-matta får du väldigt gärna ta med den, annars finns det att låna av oss. Ta gärna med en filt också, då den kan vara skönt att lägga över sig under avslappningsdelen i slutet av passet. Filten kan även vara bra att använda ihoprullad under passet för att stötta och skona rygg, höfter eller knän.

Easyline

Easyline innehåller skonsamma övningar för hela kroppen i styrketräningsmaskiner med luftmotstånd. Ju fortare du arbetar i maskinen desto tyngre blir motståndet. Inga inställningar behövs. Vi arbetar även med stationer mellan maskinerna som kan innehålla till exempel stepbräda, hantlar, boll, stavar.

På Intensivpasset är det lite högre tempo och tuffare övningar mellan maskinerna. På andra varvet jobbar vi med gemensamma övningar mellan maskinerna.

Gympa

Traditionell gympa där vi tränar kondition, rörlighet och styrka för hela kroppen. Passet avslutas med stärkande ryggövningar och stretch.

Vi erbjuder en mängd olika pass som du hittar i träningsschemat för respektive hälsocenter. Läs mer på länkarna till respektive bokningssida.

Bokningar till passen kan göras två veckor i förväg via:

  • bokningssidan
  • på plats
  • via telefon

Är det fullt har du möjlighet att boka dig som reserv.

Platserna släpps måndagar klockan 7.45 för Hälsocenter Samuelsberg och klockan 9.15 för Hälsocenter Gamla stan.

Om du får förhinder

Vid förhinder vill vi att du bokar av din plats så snart som möjligt, dock senast två timmar innan. Avbokning kan göras via bokningssidan, telefon, e-post eller på plats.

  • 1 träningstillfälle: 100 kronor
  • Terminskort Gamla stan: 600 kronor
  • Terminskort Samuelsberg: 1 000 kronor

Deltagande i aktiviteter på 71:an på Väster och Svanen i Borensberg är kostnadsfritt.

All träning är inställd tills vidare på grund av coronaviruset.

Hit är alla som fyllt 65 år välkomna och deltagandet är gratis.

Kontakt

Adress:
71:an
Agneshögsgatan 71
591 71 Motala

Telefon: 070-554 92 84

E-post: halsocenter@motala.se

All träning är inställd tills vidare på grund av coronaviruset.

Välkomna till träning och glädje på Svanen i Borensberg. Hit är alla som fyllt 65 år välkomna och deltagandet är gratis.

Kontakt

Adress:
Svanen
Boregatan 3G
590 31 Borensberg

Telefon: 070-554 92 84

E-post: halsocenter@motala.se

Schema och passbokning

Schema hälsocenter Samuelsberg

Här kan du se schema och boka pass på hälsocentret Samuelsberg.

Schema hälsocenter Gamla stan

Här kan du se schema och boka pass på hälsocentret Gamla stan.

Kontakt

Friskvårdsansvarig
Telefon: 070-305 53 02
E-post: halsocenter@motala.se

Hälsocenter Samuelsberg, 71:an och Svanen
Telefon: 0141-22 24 39 eller 070-554 92 84
E-post: halsocenter@motala.se

Hälsocenter Gamla stan
Telefon: 072-527 64 60
E-post: halsocenter@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej