Akut social hjälp

Vid en akut situation ska du ringa polisen på larmnumret 112. Vid sociala problem kan du ringa socialkontorets växel 0141-22 53 00 för hjälp under dagtid på vardagar. Övriga tider finns sociala beredskapen.

Akuta sociala problem på dagtid

Måndag till fredag under kontorstid kan du ringa socialkontorets växel:

Socialkontoret
Telefon:
0141-22 53 00

Akuta sociala problem på kvällar och helger

Om du behöver akut stöd när socialkontoret är stängt kan du vända dig till sociala beredskapen. Det kan handla om våld, missbruk, övergrepp eller om du misstänker att någon annan far illa.

Sociala beredskapen är även tillgänglig för dig som i yrket behöver nå socialkontoret utanför kontorstid. Det kan till exempel handla om LVU- eller LVM-bedömningar.

Sociala beredskapen
Telefon: 0141-22 53 56

Nödnumret 112 ska användas vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. En nödsituation är när du snabbt behöver hjälp från ambulans, räddningstjänst, polis, flyg-, sjö-, fjällräddning, jourhavande präst eller giftinformation.

SOS Alarm
Telefon:
112
Webbplats:  http://www.sosalarm.se

Sjukvårdsupplysningen 1177 finns för dig om du eller någon du känner är sjuk och du behöver råd av sjuksköterska. Öppet dygnet runt.

Sjukvårdsupplysningen
Telefon: 1177
Webbplats: http://www.1177.se

Till Bris kan du som är barn ringa om du vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Barnens hjälptelefon
Telefon:
116 111
Webbplats: https://www.bris.se/

Bris tar emot samtal från vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som rör barn. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn och få stöd samt information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp. Varje samtal besvaras av en erfaren person på Bris och du kan självklart vara anonym.

Bris vuxentelefon
Telefon: 077-150 50 50
Webbplats: https://www.bris.se/for-vuxna-om-barn/just-nu/

Du kan ringa till informationsnumret för att lämna eller få information om allvarliga olyckor och kriser. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt, årets alla dagar.

Det kan till exempel vara vid större stormar, influensaepidemier, större trafikolyckor, jordskalv och andra större händelser i samhället.

Informationsnummer
Telefon: 113 13
Webbplats: www.sosalarm.se/viktiga-telefonnummer/11313/

Du som blivit utsatt för ett brott kan få stöd och hjälp från Brottsofferjouren. Du kan få en personlig kontakt med en stödperson som lyssnar till och hjälper dig. Kontakten är helt kostnadsfri.

Brottsofferjouren Västra Östergötland
Telefon:
0141-23 44 94
Telefoncentralen (gratis): 0200-21 20 19
E-post: info@v-ostergotland.boj.se
Webbplats: http://www.brottsofferjouren.se

Kvinnojouren i Motala kommun

Du kan vända dig till Kvinnojouren om du är utsatt för hot, våld eller övergrepp. Kvinnojouren ger dig hjälp, råd och stöd.

Kvinnojouren i Motala
Telefon: 0141-512 00
Webbplats: http://www.motalakvinnojour.se

Kvinnofridslinjen

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Linjen har öppet dygnet runt och du ringer oss gratis oavsett var du bor i Sverige. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Kvinnofridslinjen
Telefon: 020-50 50 50
Webbplats: http://www.kvinnofridslinjen.se/

Terrafem, nationell jourtelefon på 44 språk

Terrafem är ett nationellt nätverk för kvinnors rätt mot mäns våld.

Terrafem
Telefon: 020-52 10 10
Webbplats: http://www.terrafem.org/

Hjälplinjen erbjuder tillfälligt psykologiskt stöd på telefon, alla dagar klockan 13.00-22.00. Det kostar som ett vanligt samtal och du kan vara anonym.

Hjälplinjen
Telefon:
020-22 00 60
Webbplats: 1177 – Hjälplinjen

Läs mer

Sökte du egentligen akut felanmälan?

Om du upptäcker ett akut fel som behöver åtgärdas omgående, exempelvis en vattenläcka, stopp i avloppet eller en farlig trafikmiljö hittar du här journummer och felanmälan.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej