Företag, stöd och rådgivning

Du ska vända dig till näringslivsbolaget Tillväxt Motala om du vill ha stöd i etablering, företagsutveckling eller för att starta upp företag. För att underlätta för dig som företagare att få kontakt med rätt handläggare i kommunens organisation erbjuder vi rivstartsmöten.

Tillväxt Motala

Näringslivsbolaget Tillväxt Motala arbetar på uppdrag av Motala kommun med företagsstödjande aktiviteter. Sök stöd hos dem för att starta företag eller etablera ditt företag i Motala.

Näringslivskalender

I näringslivskalendern kan du hitta mötesplatser och aktiviteter för företagare.

Motala Företagscenter med Coffice

Motala Företagscenter finns ett populärt ”Coffice” där du som blivande, nystartade eller etablerad företagare kan hyra en tidsbegränsad arbetsplats i en kreativ och sociala miljö. Här arrangeras också drop in-frukostar, lunchmöten och andra nätverksaktiviteter året om för företagare.

Branschråd

Branschråd är ett av de viktigaste verktygen för utvecklingen av Motalas näringsliv. Här möts kompetens från näringsliv, kommun och universitet i syfte att generera fler affärer och ökat stöd för fortsatt etablering, investering och tillväxt. Genom samarbete inom branscherna arbetar branschråden för att gemensamt öka Motalas konkurrenskraft och öka affärsnyttan för respektive bransch.

Motala Expo

Motala Expo är företagsmässan för Motala kommuns näringsliv. Årets trevligaste mötesplats för Motalas företag innebär ett veckoslut fullt av inspiration, visitkortbyten, handslag och kramar.

Om du som företagare står inför någon form av förändring träffar vi gärna dig. Vid behov kan du på ett rivstartmöte träffa flera av kommunens tjänstepersoner på en gång för att få hjälp med olika typer av frågor. Det kan handla om företagsflytt, expansion, markköp, event eller något annat.

Kontakta Anders Bengtson, näringslivsstrateg, på anders.bengtson@motala.se.

Det fristående bolaget Tillväxt Motala AB arbetar på uppdrag av Motala kommun med näringslivsutveckling, etableringar, entreprenörskap, evenemangsutveckling, turism och platsmarknadsföring. De arbetar tillsammans med näringslivet och den kommunala organisationen för ge service till näringslivet och skapa en företagsmiljö i toppklass.

Mer information om Tillväxt Motala.

Kommunens tjänster och tillsyn

Tillstånd, regler och tillsyn för verksamheter

För vissa verksamheter krävs det tillstånd eller anmälan till kommunen eller andra myndigheter. Läs om vilka regler som gäller och hur du gör för att ansöka eller anmäla.

Upphandling och inköp

Vill du bli leverantör till kommunen? Här hittar du pågående upphandlingar i vår avtalsdatabas, och information om hur det fungerar att lämna anbud.

Mark och lokaler

Har du vuxit ur dina lokaler och behöver flytta till nytt? Är du på väg till Motala med en ny etablering och vill ha hjälp att hitta rätt lösning för din nya verksamhet? Här hittar du mer information om mark och lokaler.

Länktips

Nyföretagarcentrum Västra Östergötland

För dig som funderar på att starta företag eller precis har startat eget erbjuder Nyföretagarcentrum kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning.

Verksamt.se

Här finns tjänster och information från myndigheter för dig som vill starta eller driver företag.

Almi Östergötland

Almi stöttar företag i utveckling med rådgivning och finansiering.

Kontakt

Anders Bengtson
Näringslivsstrateg
Telefon: 0141-22 24 95
E-post: anders.bengtson@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej