Vision för Motala centrum 2025

Du har säkert precis som vi funderat på hur Motala kan utvecklas till en modern sjöstad med ett inbjudande, livfullt och dynamiskt centrum. Häng med oss, Centrumföreningen, Fastighetsägarna, Tillväxt Motala och Göta kanalbolag när vi samarbetar på resan fram till 2025 när det byggs, grävs och förändras i Motala centrum.

Ett centrum med unika värden

Vi har tagit tillvara på det som är utmärkande och unikt med vår stadskärna: det fantastiska läget vid Göta Kanal och Vättern, Baltzar von Platens karakteristiska solfjädersplan, hamnen, Stora torget och alla våra fina parker. Staden har fått mer vattenkontakt och blivit tätare.

Ett livfullt och dynamiskt centrum

Vi har fått ett rikare utbud av restauranger och butiker. Stora torget myllrar och har fått en livlig torghandel – och Motalas största turistmagnet, Vätternrundan, har fått sällskap av nya lockande evenemang.

Ett inspirerande och inbjudande centrum

Ett inbjudande, livfullt och inspirerande centrum med en dynamisk stadskänsla i ständig utveckling. Hela centrum har blivit promenad- och cykelvänligt och det är lättare att ta sig till centrum med bil, tåg och buss.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej