Österstad

En mil öster om Motala ligger Österstad. Här bor cirka 340 personer och samhället byggdes från början kring järnvägen.

Om Österstad

Järnvägsstationen från 1915 formade Österstad som så småningom blev ett litet samhälle som ligger cirka en mil utanför Motala tätort. I början av 1960-talet la man ner järnvägen och byggde bilväg mellan Motala och Linköping via Österstad.

I dag är Österstad ett villasamhälle med cirka 340 boende. I Österstad finns skola till skolår 3 och förskola. Närmsta livsmedelsaffär finns i Fornåsa, dit det är cirka sex kilometer. Det finns bra möjligheter att pendla till både Motala och Linköping med bil eller buss.

Lediga tomter

I Österstad finns lediga tomter för bostäder. Läs mer om lediga tomter.

Aktiviteter och föreningsliv

I föreningsregistret hittar du föreningar inom idrott, kultur, fritid och omsorg.

Till föreningsregistret

Statistik

Här hittar du statistik, bland annat för befolkning i kommunen i stort och för de mindre orterna.

Kommunens service i Österstad

Österstad skola

Österstad skola är en åldersintegrerad skola från förskoleklass till skolår 3. Skolan har en kulturprofil, vilket är ett bra redskap när vi lyfter fram varje elevs unika förmåga och kreativitet. Profilen syns på schemat i form av dans, drama, bild, slöjd, massage, musik och idrott.

Förskolan Österstad

Förskolan har två avdelningar med barn i åldern 1-5 år. Avdelningarna heter Svalan och Lärkan. Vi arbetar för att få en trygg barngrupp där alla trivs, har roligt och utvecklas tillsammans. Det finns ett förskoleråd där föräldrar kan vara delaktiga i att utveckla verksamheten.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej