Borensberg

Borensberg, den lilla sjöstaden vid Göta kanal, ligger i den östra delen av Motala kommun. Här bor cirka 3000 personer. Orten har bra förbindelser med både Motala och Linköping.

Besöka Borensberg

För dig som vill besöka Borensberg finns här campingplats, vandrarhem, turistbyrå, Gästgiveriet och hotellet Göta Hotell, affärer, restauranger och markerade motionsspår i omväxlande terräng med utsiktspunkter med vyer över Boren och östgötaslätten. I den centrala delen av Borensberg finns gammal bebyggelse bevarad.

Bo i Borensberg

Cirka 3000 personer bor permanent i Borensberg. Här finns full samhällsservice i form av skolor, barnomsorg, dagligvaroro, drivmedel, apotek och vårdcentral. Här finns också ett rikt föreningsliv. Borensberg är en populär bostadsort och arbete pågår för fullt för att färdigställa fler lediga tomter och boendemöjligheter.

Aktiviteter och föreningsliv

I Borensberg finns fotbollsplaner, utegym, tennisbanor och motionsslingor. Ovanför Hällaskolan finns ett fint elljusspår. På rinken vid Bergvallen spolas isen vintertid om vädret tillåter.

I föreningsregistret hittar du föreningar inom idrott, kultur, fritid och omsorg. Till föreningsregistret

Statistik

Här hittar du statistik, bland annat för befolkning i kommunen i stort och för de mindre orterna.

Bergvallaskolan

Skola för årskurs F-6.

Dansäterskolan

Skola för årskurs F-6.

Hällaskolan

Skola för årskurs 7-9.

Förskolan Stjärnan

Drivs av Svenska kyrkan.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej