Släkt- och hembygdsforskning

För dig som är intresserad av lokalhistoria eller släkt- och hembygdsforskning finns det tips och hjälp på vägen. Mycket material finns publicerat i form av databaser och på internet.

Kommunens resurser

Kommunarkivet

I kommunarkivet finns det mycket information om människor som bott och verkat i kommunen. Här finns handlingar som släkt- och hembygdsforskare kan ha glädje och nytta av. Leta i skolhandlingar, protokoll, fattigvårdshandlingar med mera. Du kan hitta spännande och intressanta fakta om din äldre släkt och dina förfäder.

Bibliotek

Du som är hembygdsforskare kan ha glädje av folkbibliotekets samlingar av böcker, småtryck och annat material med lokalhistoria. Biblioteket erbjuder också möjlighet att släktforska på dator för att ta del av svenska kyrkböcker, Arkiv Digital, Digitala forskarsalen, uppgifter om emigration, sockenstatistik med mera. 

Föreningar för släktforskare

DIS-Filbyter

I Motala finns föreningen DIS-Filbyter (datorhjälp i släktforskning). Där kan du får hjälp att söka i de digitala arkiven och bland uppgifter om Sveriges befolkning med mera. Det hålls också kurser i släktforskning.

Släktforskarna i Motala

Du kan få hjälp av vana släktforskare i föreningen Släktforskarna i Motala som håller till på ABF i Motala.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej