Sommarjobb

Vi publicerar alla jobb på samma ställe, även vikariat och sommarjobb. Du hittar dem på vår webbplats, Offentliga jobb, Arbetsförmedlingen och i vår jobbapp på Facebook. Gymnasieelever får ett särskilt erbjudande om att söka sommarjobb.

Varje år söker vi semestervikarier till Motala kommun. Det finns behov av att rekrytera personliga assistenter, vårdare på gruppboenden, undersköterskor och vårdbiträden. Vi har också behov av nattpersonal inom äldreomsorgen. Inom förskola och skola har vi behov av personal både före och efter sommaren.

Alla lediga jobb på Motala kommun annonseras på:

Du kan välja att prenumerera på jobben via Offentliga Jobb eller via jobbappen på Facebook.

Läs nedan om olika yrken som du kan söka som sommarvikariat.

Som undersköterska/vårdbiträde ger du omvårdnad till människor som är sjuka eller behöver hjälp och stöd med vardagliga uppgifter som de själva inte klarar av. Det behövs både dag och natt.

Utbildning

Omvårdnadsutbildning. Till semestervikariat rekryteras även personer utan omvårdnadsutbildning. Ett krav är att du har fyllt 18 år.

Att arbeta som vårdare innebär att du ger stöd till att utföra de uppgifter som en person själv skulle ha gjort om hon eller han inte haft en funktionsnedsättning. Vårdare träder in enbart när brukaren har behov av stöd. Du stödjer och aktiverar brukaren till att komma ut i samhället exempelvis vid utflykter eller aktiviteter. Du arbetar på ett gruppboende eller stödboende och arbetstiderna kan variera.

Utbildning

Omvårdnadsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet eller annan relevant utbildning/erfarenhet. Till semestervikariat rekryteras även personer utan omvårdnadsutbildning. Ett krav är att du har fyllt 18 år.

Att arbeta som personlig assistent innebär att du ger stöd till att utföra de uppgifter som en person själv inte klarar av utan stöd. Dina arbetsuppgifter består av personlig omvårdnad, måltider, hemmets skötsel, att följa med på läkarbesök och andra aktiviteter som till exempel utflykter. Du arbetar i brukarens hem och arbetstiderna kan variera.

Utbildning

Omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan relevant utbildning/erfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och brukarens val. Till semestervikariat rekryteras även personer utan omvårdnadsutbildning. Ett krav är att du har fyllt 18 år.

Att arbeta som skötare innebär att hjälpa till med grundläggande behov, till exempel städ, tvätt, personlig hygien, kost och måltidsplanering. Som skötare utför du också HSL-insatser enligt insatsbehov och den sociala dokumentationen är en självklar del i arbetet. Bra samarbete med andra aktörer som till exempel gode män, daglig verksamhet eller sjukvård är en viktig del av arbetet.

Utbildning

Omvårdnadsprogrammet med inriktning psykiatri eller relevant KY-utbildning krävs. Ett krav är att du har fyllt 18 år.

Att arbeta som barnskötare/elevassistent innebär att du gör allt från att läsa sagor och måla till att upptäcka naturen och leka utomhus tillsammans med barnen. Du ska vara lyhörd för barnen, vägleda dem i sin utveckling och ge dem vård och trygg omsorg. Föräldrakontakten är också viktig.

Utbildning

Omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan relevant utbildning/erfarenhet. Ett krav är att du har fyllt 18 år.

Är du gymnasieelev och bor i Motala kommun? Håll utkik i din postlåda i början av april. Då får du ett brev om sommarjobb. I brevet finns instruktioner om hur du ska gå tillväga för att söka de sommarjobb som erbjuds särskilt till gymnasieungdomar.

Alla jobb, inklusive sommarjobb, annonseras ut. Här hittar du lediga jobb.

Du söker lediga jobb via vårt rekryteringssystem Visma Recruit. Klicka på knappen ”Ansök här” i annonsen till det jobb du vill söka, så kommer du till en sida där du får instruktioner om hur du ansöker.

Efter att du har sökt arbete första gången via rekryteringssystemet kan du senare logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter och ändra i det personliga brevet. Därmed kan du på ett enkelt sätt söka andra jobb inom Motala kommun. Alla inskickade ansökningar sparas under din inloggning.

Kundservice

Vid problem med inloggning, registrering eller liknande, kontakta Visma Recruits kundservice på telefon 0771-693 693.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej