Skyddsjakt

Kommunjägarnas främsta uppgift är att ta hand om skadade och sjuka djur. Vi kan även skjuta av djurpopulationer om det behövs.

Avskjutning av vilda djur

Avskjutning av vilda djur ger en mycket kortvarig effekt. Eftersom födokällorna ofta finns kvar kommer populationen att vara tillbaka på samma nivå redan inom ett par års tid. Avskjutning inom tätorter är en kontroversiell åtgärd och innebär ett visst risktagande. Det är bättre att försvåra för djuren att uppehålla sig i stadsmiljön.

Kommunjägare

Motala kommun har ett antal kommunjägare vars uppgift i första hand är att ta hand om skadade och sjuka djur. De kan även utföra avskjutning av djurpopulationer när det behövs. Kontakta kommunjägaren via e-post eller ring Motala kommuns växel på 0141-22 50 00.

Skadade eller avlidna djur

Om du ser ett skadat eller avlidet djur inom tätort ska du kontakta kundcenter på telefonnummer 0141-22 51 51. Utanför kontorstid rekommenderas att du ringer Polisen på 114 14.

Trafikskadade djur tas om hand av jägare som är anslutna till Nationella viltolycksrådet, NVR. Skadan ska anmälas till Polisen på telefonnummer 112. Märk ut var olyckan skett, gärna med en särskild markeringsremsa för viltolycka. Beskriv platsen så noga som möjligt för polisen.

Kontakt

Stefan Wernersson
Skogsförvaltare
E-post: stefan.wernersson@motala.se

Samuel Jakobsson
Kommunjägare
E-post: sa_mmy1988@hotmail.se

Läs mer

Nationella viltolycksrådet

Nationella viltolycksrådet samlar information och statistik om viltolyckor på nationell nivå. Du kan se hur många viltolyckor som sker och var de inträffar.

Statens vilt

Ett antal däggdjur och fåglar med särskilt högt naturvärde ingår i statens vilt. Om de påträffas döda i naturen, ska det rapporteras till Polisen för transport till Naturhistoriska riksmuseet.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej